Buřty na černém pivu
Suroviny:
10 až 12 špekáčků (musí v nich být opravdu špek a nesmí mít příliš tvrdou slupku)
2 velké cibule
1 malá láhev kečupu (nesmí být příliš kyselý)
1/2 litru černého piva
6 celých černých pepřů
6 zrnek celého nového koření
2 bobkové listy
podle chuti sušené, čerstvé nebo nakládané papričky, chilli, feferony, nebo beraní rohy
Postup:
Buřty překroj podélně na polovinu a ještě nařízni oba konce. Poskládej buřty řeznou stranou do pekáče nebo na hlubší plech. Přidejte koření a papričky a hustě posyp cibulí nakrájenou na "půlkolečka". Polij rovnoměrně kečupem (nemusí to být úplně celá láhev) a zalij pivem (toho zase může být třeba o chloupek víc).
Peč v předehřáté troubě na 200 - 220oC asi 1,5 - 2 hodiny. Tak po 1 hodině promíchej (a obrať buřty). Omáčka musí být hustá, žádná polívka. Podávej s čerstvým chlebem. Vhodným nápojem je výhradně pivo (nebo nic).
Poznámka:
U tohoto pokrmu chuť závisí na kvalitě surovin.
Doporučuji:
buřty "Špekáčky - Best Farm - Česká kvalita" (k dostání jsou například v Kauflandu - Stodůlky)
kečup Neli nebo Otma (jemný)
černé pivo Krušovice.
P.S.
Kuchyňský VOKýnko není sponzorováno obchodním řetězcem Kaufland, natož pak pivovarem Krušovice
|