Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku
16.09.2008 09:54Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku
Tento neobvyklý, chutný pokrm je trochu pracnější, ale jistě stojí za tu námahu. Vzniklá zajímavá symfonie chutí je příjemná. Podávej jako předkrm, nebo doplň nudlemi či rýží a zeleninovým salátem.
Suroviny (pro 4 osoby):
1 kg křidýlek
1 menší mrkev
10 předem opražených jader lískových oříšků (nebo mandlí)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky (přinejhorším sojová)
sardelová pasta
30 g špaget
2 lžíce bazalky, meduňky nebo petrželky
1 lžička strouhaného zázvoru
chilli mleté
na omáčku
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička škrobu
malá špetka citronové kůry
Pracovní postup:
Každé stehýnko v horní části opatrně nařízni a vyber maso, abys neporušil kůži. Maso jemně usekej, umel nebo rozmixuj s mrkví, oříšky, česnekem a cibulí. Do směsi přidej ústřicovou omáčku a sardelovou pastu. Dále si uvař špagety, pokrájej a přidej ke směsi spolu s bazalkou. Okořeň chilli a strouhaným zázvorem, promíchej a naplň zpět křidýlka, která uzavři párátkem. Na pánvi rozehřej olej a křidýlka opeč ze všech stran. Ve 4 lžících vody rozmíchej med, sojovou omáčku, škrob a citronovou kůru, zalij křidýlka a v této omáčce je velmi pomalu táhni doměkka.
———
Zpět