Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku

16.09.2008 09:54

Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku

     Tento neobvyklý, chutný pokrm je trochu pracnější, ale jistě stojí za tu námahu. Vzniklá zajímavá symfonie chutí je příjemná. Podávej jako předkrm, nebo doplň nudlemi či rýží a zeleninovým salátem.

Suroviny (pro 4 osoby): 
       1 kg křidýlek
       1 menší mrkev
     10 předem opražených jader lískových oříšků (nebo mandlí)
       1 cibule 
       2 stroužky česneku
       2 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky (přinejhorším sojová)
          sardelová pasta
     30 g špaget
       2 lžíce bazalky, meduňky nebo petrželky
       1 lžička strouhaného zázvoru
          chilli mleté
na omáčku
       1 lžíce medu
       1 lžíce sojové omáčky
       1 lžička škrobu
          malá špetka citronové kůry

Pracovní postup:
     Každé stehýnko v horní části opatrně nařízni a vyber maso, abys neporušil kůži. Maso jemně usekej, umel nebo rozmixuj s mrkví, oříšky, česnekem a cibulí. Do směsi přidej ústřicovou omáčku a sardelovou pastu. Dále si uvař špagety, pokrájej a přidej ke směsi spolu s bazalkou. Okořeň chilli a strouhaným zázvorem, promíchej a naplň zpět křidýlka, která uzavři párátkem. Na pánvi rozehřej olej a křidýlka opeč ze všech stran. Ve 4 lžících vody rozmíchej med, sojovou omáčku, škrob a citronovou kůru, zalij křidýlka a v této omáčce je velmi pomalu táhni doměkka.

Zpět