Smíchovská Bouillabaisse
15.09.2008 14:48Francouzská rybí polévka po česku
Suroviny:
500g očištěných ryb (bez hlav)
1 menší cibule
2 dl bílého vína (sklenka)
2 lžíce olivového oleje
1 rajče
1 bobkový list
1 hřebíček
pepř, šafrán, sůl
1l vody
4 plátky bílého chleba
Postup:
Očištěné ryby nakrájej na kousky. Do hrnce vlož utřený česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olivový olej, sůl, koření a připravené rybí maso a zalij vínem. Přilij vařící vodu a na prudkém ohni vař 10 až 15 minut.
Plátky bílého chleba nakrájej na nudličky (budeš dělat krutony), na sucho je opeč, rozděl na talíře, vlož na ně rybí maso a zalij polévkou. Podávejte ihned.
———
Zpět