Smíchovská Bouillabaisse

15.09.2008 14:48

Francouzská rybí polévka po česku

Suroviny:
      500g očištěných ryb (bez hlav)
      1 menší cibule
      2 dl bílého vína (sklenka)
      2 lžíce olivového oleje
      1 rajče
      1 bobkový list
      1 hřebíček
         pepř, šafrán, sůl 
      1l vody
      4 plátky bílého chleba

Postup:
     Očištěné ryby nakrájej na kousky. Do hrnce vlož utřený česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olivový olej, sůl, koření a připravené rybí maso a zalij vínem. Přilij vařící vodu a na prudkém ohni vař 10 až 15 minut.
     Plátky bílého chleba nakrájej na nudličky (budeš dělat krutony), na sucho je opeč, rozděl na talíře, vlož na ně rybí maso a zalij polévkou. Podávejte ihned.

Zpět