Utopenci podle Jardy Podlahy
13.07.2008 14:36Nálev (na 1,5 kg uzenin):
3/4 l 8% octa
3/4 l vody
1 balíček DEKA
lák z feferonek (viz níže)
dle chuti hřebíček, nové koření, 8-10 bobkových listů, celý pepř, koriandr (jalovec je-li), kmín
Suroviny:
1,5 kg vuřtů (slovenský salám)
1,5 kg cibule
1 lahvička feferonů (375 ml)
Postup:
Na nálev svař ocet s vodu a kořením, přilij lák z feferonek a rozpusť obsah balíčku DEKO.
Vuřty podélně rozkroj a skládej do sklenice střídavě vrstvy cibule a vuřtů, vuřty pepři a prokládej feferony. Vše zalij teplým nálevem (50°C) a nech odležet 3 dny při kuchyňské teplotě.
———
Zpět