Utopenci podle Jardy Podlahy

13.07.2008 14:36

Nálev (na 1,5 kg uzenin):
    3/4 l 8% octa 
    3/4 l vody
    1 balíček DEKA
    lák z feferonek (viz níže)
    dle chuti hřebíček, nové koření, 8-10 bobkových listů, celý pepř, koriandr (jalovec je-li), kmín

Suroviny:
    1,5 kg vuřtů (slovenský salám)
    1,5 kg cibule
    1 lahvička feferonů (375 ml)

Postup:
    Na nálev svař ocet s vodu a kořením, přilij lák z feferonek a rozpusť obsah balíčku DEKO.
    Vuřty podélně rozkroj a skládej do sklenice střídavě vrstvy cibule a vuřtů, vuřty pepři a prokládej feferony. Vše zalij teplým nálevem (50°C) a nech odležet 3 dny při kuchyňské teplotě.

Zpět