Buřty na černém pivu podle Vládi B.

13.07.2008 15:52

Buřty na černém pivu podle Vládi B. (jednoduché, chutné)

20.5.2003 jsem v Radyptakaloskutakovi našel kouzelný obrázkový recept
na
"Buřty Koňáky předáka Dadyho", je pěkné, jak tyhle dva recepty spolu hezky ladí

Buřty na černém pivu

Suroviny:
   10 až 12 špekáčků (musí v nich být opravdu špek a nesmí mít příliš tvrdou slupku)
     2 velké cibule
     1 malá láhev kečupu (nesmí být příliš kyselý)
  1/2 litru černého piva 
     6 celých černých pepřů
     6 zrnek celého nového koření
     2 bobkové listy
     podle chuti sušené, čerstvé nebo nakládané papričky, chilli, feferony, nebo beraní rohy

Postup:
    Buřty překroj podélně na polovinu a ještě nařízni oba konce.  Poskládej buřty řeznou stranou do pekáče nebo na hlubší plech. Přidejte koření a papričky a hustě posyp cibulí nakrájenou na "půlkolečka". Polij rovnoměrně kečupem (nemusí to být úplně celá láhev) a zalij pivem (toho zase může být třeba o chloupek víc).
    Peč v předehřáté troubě na 200 - 220oC asi 1,5 - 2 hodiny. Tak po 1 hodině promíchej (a obrať buřty). Omáčka musí být hustá, žádná polívka. Podávej s čerstvým chlebem. Vhodným nápojem je výhradně pivo (nebo nic).

Poznámka:
     U tohoto pokrmu chuť závisí na kvalitě surovin.
Doporučuji:
   buřty "Špekáčky - Best Farm - Česká kvalita" (k dostání jsou například v Kauflandu - Stodůlky)
   kečup Neli nebo Otma (jemný)
   černé pivo Krušovice.
P.S.
Kuchyňský VOKýnko není sponzorováno obchodním řetězcem Kaufland, natož pak pivovarem Krušovice

 
Buřty Koňáky předáka Dadyho

Suroviny:
    12 špekáčků (nejlépe koňský točený salám)
      2 menší cibule
    12 podlouhlých feferonek
      1 lahvička kečupu
      1 láhev černého piva
         strouhaný křen
 
Postup:
    Špekáčky podélně rozřízneme do poloviny, do zářezů vložíme po kolečku cibule a feferonku.


    Takto naplněné buřty naskládáme co nejtěsněji do pekáčku, zalijeme kečupem a pivem a zahříváme na ohni
velmi zvolna  20 - 30 minut - až se vytvoří hustá lesklá omáčka.


    Podáváme se strouhaným křenem a chlebem. Zvolna zapíjíme vychlazeným zlatavým mokem.

 

Zpět