Lakomcův vánoční salát (vb)

13.07.2008 17:29

Lakomcův vánoční salát (vb - rychlý, jedlý, výtečný)

Suroviny:
   100 g matjesů (běžné jsou dost dobré, uzené jsou výtečné, slanečka nedoporučuji)
   500 g vánočního bramborového salátu (takového, jaký je ve vaší domácnosti obvyklý)
  
Postup:
    vypůjčíme si (oddělíme) část salátu připraveného ke štědrovečerní večeři (ke smaženým rybím specialitám).
    Matjesy oddělíme od cibule (v případě uzených matjesů není nutno) a rybu nakrájíme na menší kousky (nejvýše 1 x 1 cm). Kousky ryby vmícháme do salátu a ten pak necháme rozležet do druhého dne (nejméně 6 hodin).
    Vychlazený salát podáváme s pečivem. Vhodným nápojem je pivo nebo bílé víno.

Poznámka:
    salát můžete vylepšit přidáním natvrdo vařených vajec, ty nakrájejte na kostky a opatrně vmíchejte do hotového salátu
P.S.
    Jedná se vlastně o klasickou stravu na štědrý den, ryba a salát, není tedy vyloučeno ani shledání se zlatým vepřem.

Dodatek:
    25.12.2004 jsem použil směs kyselé ryby (zavináče) a matjesa a taky to šlo

Zpět