Těstoviny Linguine

16.09.2008 09:06

Linguine, co to je?

     Docela dlouho jsem význam slova Linguine hledal na webu, až jsem se dověděl, že to jsou úzké nudle, a že jsou nahraditelné špagetami. Abyste nemuseli ještě hledat význam slova Gqrbanzo, tak vězte, že se jedná o Cizrnu -  (fazole Garbanzo). No dá se z takovejch věcí a navíc z cukety uvařit vůbec něco k jídlu?

Těstoviny Linguine s cuketou a omáčkou Garbanzo

Suroviny:
         1 středně velká pokrájená cuketa
         1 malá pokrájená cibule
   500 g sterilovaných rajčat
   250 g sterilovaných fazolí Garbanzo
         1 stroužek česneku (rozdrcený)
         2 lžičky olivového oleje oleje
         2 polévkové lžíce sušeného (i čerstvého) rozmarýnu
   300 g těstovin Linguine
           strouhaný sýr (parmezán)

Postup:
    Cuketu a cibuli rozkrájej na menší kousky a spolu s rozdrceným česnekem dus na pánvi s olejem do měkka (asi 10 min). Pak přidej rajčata, fazole a rozmarýn, přiveď k varu a dus ještě dalších 10 minut. Mezitím uvař těstoviny a do horkých těstovin vmíchej připravenou omáčku. Podávej sypané strouhaným sýrem.

A když už jsme u těch divných těstovin, tak ještě:

Linguine s mátovou omáčkou a zeleným hráškem

Suroviny:
   500 g těstovin Linguine
   250 g sterilovaného hrášku
na mátovou omáčku
    1/4 šálku vody
       2 svazky čerstvé máty
       3 polévkové lžíce rozdrcených pistáciových oříšků
       1 čajová lžička soli
    1/4 lžičky mletého pepře

Postup:
    Suroviny na přípravu mátové omáčky rozmixuj na hladké pyré. Uvař těstoviny. Ve velké míse smíchej horké těstoviny s mátovou omáčkou a nakonec přidej sterilovaný hrášek.

Já to doporučuji udělat místo s mátovou omáčkou raději s pestem

Linguine s pestem

Suroviny:
   500 g těstovin Linguine
na Pesto
          olivový olej
       2 svazky čerstvé bazalky
       3 polévkové lžíce rozdrcených oříšků Kešu
       2 stroužky česneku
          strouhaný sýr (parmezán)

Postup:
    Bazalku, česnek a olivový olej rozmixuj na hladké pyré (hustotu upravuj přidáním oleje). Pak přidej oříšky a jěště chvíli mixuj (oříšky nesmějí být na kaši - při ochutnání musí křupat). Nakonec do pesta vmíchej strouhaný sýr. Uvařené těstoviny ještě za horka smíchej s pestem a podávej. 

Zpět