Trvanlivé koláče, podle Evy B.

13.07.2008 21:39

Trvanlivé koláče

Kvásek:
   10 dkg droždí
     1 polévková lžíce moučkového cukru
  1/4 l mléka

Suroviny:
   kvásek
   0,5 kg hladké mouky
   3 žloutky
   1 malá majolka
   půl kávové lžičky soli
   2 dcl oleje

    Vše jen krátce promíchejte, nenechat kynout, těsto ihned zpracujte, nebo uložte do ledničky.
    Válečkem vyválejte placku, rádýlkem vykrajujte čtverečky, z těch tvořte šátečky s libovolnou náplní. Šátečky trošku potřete bílkem, posypte žmolenkou, dejte na plech a hned pečte v předehřáté troubě při 180°C. Nezpracované těsto dejte do ledničky.
    Z jedné dávky se udělá asi 80 koláčků.

Zpět