Griluj zdravě

      Pokud se ti hrůzou orosilo čelo potom, co sis přečetli několik populárně-naučných článků o škodlivosti a rizicích grilování, pak je následující text určen právě tobě. Takže vezmi kapesník, otři zpocené čelo a dej se do čtení.

     Nejprve si prohlédni svůj gril. Pokud jsi ho před týdnem přivezl z prodejny a nyní už působí stejně opotřebovaným dojmem jako ty, když se domů vrátíš po celonočním tahu, pak je možná něco špatně. Jestli si ale grilované pokrmy nedopřáváš třikrát denně sedm dní v týdnu, nemusíš mít obavy. Jen je třeba dbát na to, co a jak griluješ.

     Letní večery přímo lákají ke grilování, kdy se sejde i větší společnost nebo rodina. Připravit na žhavém dřevěném uhlí lze nejen maso a různé klobásky, ale třeba i brambory, lilek nebo jinou zeleninu, a také ovoce. Je však třeba pomyslet na případná rizika, aby pochoutka neohrozila ltvé zdraví.