Cuketa na kvadrát
16.09.2008 08:53neboli Zapečená cuketa nadívaná cuketou (časopis Katka 17.8.2004)
Po návratu z Albeře jsem náhodně v časopise Katka objevil recept na "Tajemství pensionu U Dračice", Zapečenou cuketu nadívanou cuketou, tedy "Cuketu na kvadrát". Po konzumaci "U Dračice" 28.8.2004 ji moc chválili Kačka. a Eva.
Zapékané nadívané cukety
Suroviny pro 4 osoby:
3 cukety
3 papriky (červená, žlutá a zelená)
1 cibule
1 stroužek česneku (? tak málo)
100 ml mléka
200 g sýra (Niva, nebo ! Lučina s bylinkami !)
2 lžíce nasekaných míchaných bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, petržel naťová)
pepř
Postup:
Zeleninu očisti a omyj, papriky zbav jadérek. Dvě cukety podélně rozpul, (dužinu vydlabej) a ve vroucí osolené vodě tři minuty blanšíruj. Papriky, třetí cuketu a vydlabanou dužinu z půlek cuket nakrájej na kostičky, Cibuli a česnek oloupej a nasekej.
Na oleji zpěň cibuli, přidej česnek a nakrájenou zeleninu a krátce orestuj.
Zapékací formu vymaž tukem, vlož do ní půlky cuket, na ně navrš zeleninovou náplň. Ohřej mléko, rozmíchej v něm strouhaný sýr, osol, opepři a plněné cukety ochuceným mlékem přelij. Nakonec je posypej směsí nasekaných bylinek a dej 10 až 12 minut zapéct při 180 ºC. Podávej s vychlazeným pivem.
Poznámka:
K přípravě si vybírej čerstvé, pevné, hladké cukety, Neměly by na nich být žluté skvrny, ani by neměly být seschlé.
P.S.
Vsadím se že U Dračice to prostě prdli do mikrovlnky
———
Zpět