O čem to asi tak je?
Celým názvem by se to mělo jmenovat "Bylinková zahrádka, aneb o pěstování bylinek pro potěšení i kuchyňskou spotřebu".
V nabídce vlevo najdeš zobrazen přibližný obsah.
Nejprve se text zvolna rozjíždí ve dvou úvodních částech (Úvodem a Pěstování bylinek ....).
V části "Mé bylinky" jsem zaznamenal dostupné skutečnosti o původu, pěstování, sklízení a uchovávání, vlastnostech, účincích a používání Bazalky, Dobromysli, Estragonu, Jablečníku, Kopru, Koriandru, Levandule, Majoránky, Máty, Meduňky, Pažitky, Petržele, Rozmarýnu, Řeřichy, Saturejky, Šalvěje, Tymiánu a Yzopu.
Závěrem je pojednáno o přípravě bylinkových olejů a octů a přidán je ještě jeden, poslední, "všebylinkový" recept.
Za kapitoly o bylinkách jsem přilepil, z trochu jiného soudku, ještě povídání o vlastnostech a použití zázvoru a o kořenících směsích karí, jejich přípravě i o zasadách přípravy stejnojmenných pokrmů.
Na konec jednotlivých kapitol jsem zařadil některé kuchyňské recepty s využitím popisované bylinky, ne všechny recepty jsem vlastnoručně ověřil, takže k nim přistup opatrně, ostatně jistě znáš jiné, vlastní.