Linguine (vb)

13.07.2008 16:18

Linguine, co to je?

    Docela dlouho jsem význam slova Linguine hledal na webu, až jsem se dověděl, že to jsou úzké nudle, a že jsou nahraditelné špagetami. Abyste nemuseli ještě hledat význam slova Gqrbanzo, tak vězte, že se jedná o Cizrnu -  (fazole Garbanzo). No dá se z takovejch věcí a navíc z cukety uvařit vůbec něco k jídlu?

Těstoviny Linguine s cuketou a omáčkou Garbanzo

Suroviny:
       1 středně velká pokrájená cuketa
       1 malá pokrájená cibule
   500 g sterilovaných rajčat
   250 g sterilovaných fazolí Garbanzo
       1 stroužek česneku (rozdrcený)
       2 lžičky olivového oleje oleje
       2 polévkové lžíce sušeného (i čerstvého) rozmarýnu
   300 g těstovin Linguine
          strouhaný sýr (parmezán)

Postup:
    Cuketu a cibuli rozkrájejte na menší kousky a spolu s rozdrceným česnekem duste na pánvi s olejem do měkka (asi 10 min). Pak přidejte rajčata, fazole a rozmarýn, přiveďte k varu a duste ještě dalších 10 minut. Mezitím uvařte těstoviny a do horkých těstovin vmíchejte připravenou omáčku. Podávejte sypané strouhaným sýrem

a když už jsme u těch divných těstovin, tak ještě:

Linguine s mátovou omáčkou a zeleným hráškem

Suroviny:
   500 g těstovin Linguine
   250 g sterilovaného hrášku
na mátovou omáčku
    1/4 šálku vody
       2 svazky čerstvé máty
       3 polévkové lžíce rozdrcených pistáciových oříšků
       1 čajová lžička soli
    1/4 lžičky mletého pepře

Postup:
    Suroviny na přípravu mátové omáčky rozmixujte na hladké pyré. Uvařte těstoviny. Ve velké míse smíchejte horké těstoviny s mátovou omáčkou a nakonec přidejte sterilovaný hrášek.

a já bych to místo s mátovou omáčkou udělal radši s pestem

Linguine s pestem

Suroviny:
   500 g těstovin Linguine
na Pesto
          olivový olej
       2 svazky čerstvé bazalky
       3 polévkové lžíce rozdrcených oříšků Kešu
       2 stroužky česneku
          strouhaný sýr (parmezán)

Postup:
    Bazalku a česnek a olivový olej rozmixujte na hladké pyré (hustotu upravujte přidáním oleje). Pak přidejte oříšky a jěště chvíli mixujte (oříšky nesmějí být na kaši - při ochutnání musí křupat). Nakonec do pesta vmíchejte strouhaný sýr. Uvařené těstoviny ještě za horka smíchejte s pestem a podávejte.

 

Zpět