Docela dlouho jsem význam slova Linguine hledal na webu, až jsem se dověděl, že to jsou úzké nudle, a že jsou nahraditelné špagetami. Abyste nemuseli ještě hledat význam slova Gqrbanzo, tak vězte, že se jedná o Cizrnu - (fazole Garbanzo). No dá se z takovejch věcí a navíc z cukety uvařit vůbec něco k jídlu?
Těstoviny Linguine s cuketou a omáčkou Garbanzo
Suroviny:
1 středně velká pokrájená cuketa
1 malá pokrájená cibule
500 g sterilovaných rajčat
250 g sterilovaných fazolí Garbanzo
1 stroužek česneku (rozdrcený)
2 lžičky olivového oleje oleje
2 polévkové lžíce sušeného (i čerstvého) rozmarýnu
300 g těstovin Linguine
strouhaný sýr (parmezán)
Postup:
Cuketu a cibuli rozkrájejte na menší kousky a spolu s rozdrceným česnekem duste na pánvi s olejem do měkka (asi 10 min). Pak přidejte rajčata, fazole a rozmarýn, přiveďte k varu a duste ještě dalších 10 minut. Mezitím uvařte těstoviny a do horkých těstovin vmíchejte připravenou omáčku. Podávejte sypané strouhaným sýrem
a když už jsme u těch divných těstovin, tak ještě:
Linguine s mátovou omáčkou a zeleným hráškem
Suroviny:
500 g těstovin Linguine
250 g sterilovaného hrášku
na mátovou omáčku
1/4 šálku vody
2 svazky čerstvé máty
3 polévkové lžíce rozdrcených pistáciových oříšků
1 čajová lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
Postup:
Suroviny na přípravu mátové omáčky rozmixujte na hladké pyré. Uvařte těstoviny. Ve velké míse smíchejte horké těstoviny s mátovou omáčkou a nakonec přidejte sterilovaný hrášek.
a já bych to místo s mátovou omáčkou udělal radši s pestem
Linguine s pestem
Suroviny:
500 g těstovin Linguine
na Pesto
olivový olej
2 svazky čerstvé bazalky
3 polévkové lžíce rozdrcených oříšků Kešu
2 stroužky česneku
strouhaný sýr (parmezán)
Postup:
Bazalku a česnek a olivový olej rozmixujte na hladké pyré (hustotu upravujte přidáním oleje). Pak přidejte oříšky a jěště chvíli mixujte (oříšky nesmějí být na kaši - při ochutnání musí křupat). Nakonec do pesta vmíchejte strouhaný sýr. Uvařené těstoviny ještě za horka smíchejte s pestem a podávejte.
|