Tento neobvyklý, chutný pokrm je trochu pracnější, ale jistě stojí za tu námahu. Vzniklá zajímavá symfonie chutí je příjemná. Podávejte jako předkrm, nebo doplňte nudlemi či rýží a zeleninovým salátem
Suroviny (pro 4 osoby):
1 kg křidýlek
1 menší mrkev
10 předem opražených jader lískových oříšků (nebo mandlí)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky (přinejhorším sojová)
sardelová pasta
30 g špaget
2 lžíce bazalky, meduňky nebo petrželky
1 lžička strouhaného zázvoru
chilli mleté
na omáčku
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička škrobu
malá špetka citronové kůry
Pracovní postup:
Každé stehýnko v horní části opatrně nařízni a vyber maso, abys neporušil kůži. Maso jemně usekej, umel nebo rozmixuj s mrkví, oříšky, česnekem a cibulí. Do směsi přidej ústřicovou omáčku a sardelovou pastu. Dále si uvař špagety, pokrájej a přidej ke směsi spolu s bazalkou. Okořeň chilli a strouhaným zázvorem, promíchej a naplň zpět křidýlka, která uzavři párátkem. Na pánvi rozehřej olej a křidýlka opeč ze všech stran. Ve 4 lžících vody rozmíchej med, sojovou omáčku, škrob a citronovou kůru, zalij křidýlka a v této omáčce je velmi pomalu táhni doměkka.
|