Obrácený koláč s cibulí, ořechy a žampiony

30.03.2013 11:46

Suroviny:
250 g listového těsta
200 g drobných krémových (hnědých) žampionů
100 g sýra s modrou plísní
 50 g jader vlašských ořechů
  4 cibule
  2 lžičky třtinového cukru
  3 lžíce olivového oleje
sůl, čerstvě mletýn pepř

Postup:
    v pánvi rozehřej olivový olej a přidej cibuli nakrájenou na osminky. Cibuli restuj na mírném ohni asi 20 minut, aby změkla a zbarvila se. Pak přidej houby (větší rozpul), cukr, sůl a pepř. Za stálého míchání zvolna restuj ještě pět minut.

    Kulatou formu (20 - 23 cm) vylož pečícím papírem. Na dno formy vysyp obsah pánve, urovnej a lehce přitiskni. Posyp rozdrobeným sýrem a sekanými ořechy. Z těsta vyválej kruh asi o 5 cm větší než je forma a těsto přitiskni na náplň Přesahující okraje vmáčkni po stranách dolů. Vlož do trouby předehřáté na 200°C a peč asi 35 - 40 minut, dozlatova. Pečení ke konci kontroluj.

    Po upečení nech 5 - 10 minut chladnout ve formě, pak vyklop, naporcuj a podávej.

Zpět