Archiv článků

pf 2012

03.02.2012 09:59

Šulc

15.12.2011 19:26
Sulc určitě nesmím a proto mi tak výrazně chutná, prostě to nevydržím a čas od času si ho koupím, ale jasně lepší je, když si ho udělám. Domácí sulc suroviny: 2 - 3 vepřové nožičky 350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko) sůl 6 kuliček celého pepře 4 kuličky nového koření 1 bobkový...

Mrkvová polévka s koriandrem

15.12.2011 19:07
Mrkvovou polévku jsem ochutnal na farmářských trzích v Dejvicích a hned jsem si také nakoupil potřebné suroviny na její přípravu. Nepovedla se mi tak, jako ta ochutnávaná, ale i tak jsem s ní byl spokojen. Mrkvová polévka s koriandrem Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 25 minut Počet...

Carpaccio z červené řepy

15.12.2011 18:56
Červenou řepu jsem vždycky nesnášel, později jsem ji snesl výhradně v Boršči, ale muselo jí tam být pouze minimum. Ještě později jsem si zkusil připravit červenou řepu marinovanou a také jsem si ji sám snědl, ale zase nic zvláštního. Proto jsem byl velmi překvapen, když jsem z nudy vyzkoušel...

Adventní čas

09.12.2011 21:03
Adventní doba naštěstí není pouze časem horečných nákupů. Má především svůj duchovní obsah. A tím je nejen příprava na Vánoce! Vyzývá nás k setkávání se s Kristem v našem každodenním životě a připravuje nás na jeho slavný druhý příchod. Další podrobnosti nalezneš ZDE!

Slané koláče na křehkém těstě

17.11.2011 13:57
Slané koláče, jako Quiche Lorraine nebo Pissaladiere (a jakékoliv jiné), připrav na křehkém těstě, recepty najdeš ZDE!

Křehké těsto pro přípravu koláčů

17.11.2011 12:21
Křehké těsto     patří vedle těsta kynutého, piškotového a lineckého k tomu nejzákladnějšímu, z čeho můžeš péct. Ze všech vyjmenovaných druhů těsta uděláš jistě skvělé koláče, ale na rozdíl od piškotového a mnohdy i lineckého, z křehkého těsta můžeš připravit...

Okurkový quiche s kozím sýrem

17.11.2011 12:20
koláč připrav na křehkém těstě (podrobný popis výše) Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 lžička soli 4 lžíce vlažné vody (1 žloutek) Suroviny na náplň: 1 salátová okurka 100 g kozího sýru (s bílou plísní) 100 g strouhaného tvrdého sýru 6 větších...

Lotrinský koláč (Quiche Lorraine)

17.11.2011 12:19
koláč připrav na křehkém těstě (podrobný popis výše) Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 lžička soli 4 lžíce vlažné vody (1 žloutek) Suroviny na náplň: 200 g méně tučné anglické slaniny 220 ml smetany na šlehání, nebo zakysané smetany 3 vejce 100 g na...

Provensálský cibulový koláč (Quiche Pissaladiere)

05.10.2011 13:34
Koláč prezentovaný na oslavě 21. výročí založení DPS koláč připrav na křehkém těstě (postup viz výše) magické číslo 16 použité u množství černých oliv, kapar a ančoviček vyplynulo z potřeby porcování (šestnáctinkování) výsledného koláče Suroviny: těsto:     250 g hladké...