Archiv článků
pf 2012
03.02.2012 09:59———
Šulc
15.12.2011 19:26
Sulc určitě nesmím a proto mi tak výrazně chutná, prostě to nevydržím a čas od času si ho koupím, ale jasně lepší je, když si ho udělám.
Domácí sulc
suroviny:
2 - 3 vepřové nožičky
350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko)
sůl
6 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový...
———
Mrkvová polévka s koriandrem
15.12.2011 19:07
Mrkvovou polévku jsem ochutnal na farmářských trzích v Dejvicích a hned jsem si také nakoupil potřebné suroviny na její přípravu. Nepovedla se mi tak, jako ta ochutnávaná, ale i tak jsem s ní byl spokojen.
Mrkvová polévka s koriandrem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Počet...
———
Carpaccio z červené řepy
15.12.2011 18:56
Červenou řepu jsem vždycky nesnášel, později jsem ji snesl výhradně v Boršči, ale muselo jí tam být pouze minimum. Ještě později jsem si zkusil připravit červenou řepu marinovanou a také jsem si ji sám snědl, ale zase nic zvláštního. Proto jsem byl velmi překvapen, když jsem z nudy vyzkoušel...
———
Adventní čas
09.12.2011 21:03
Adventní doba naštěstí není pouze časem horečných nákupů. Má především svůj duchovní obsah. A tím je nejen příprava na Vánoce! Vyzývá nás k setkávání se s Kristem v našem každodenním životě a připravuje nás na jeho slavný druhý příchod. Další podrobnosti nalezneš ZDE!
———
Slané koláče na křehkém těstě
17.11.2011 13:57
Slané koláče, jako Quiche Lorraine nebo Pissaladiere (a jakékoliv jiné), připrav na křehkém těstě, recepty najdeš ZDE!
———
Křehké těsto pro přípravu koláčů
17.11.2011 12:21
Křehké těsto
patří vedle těsta kynutého, piškotového a lineckého k tomu nejzákladnějšímu, z čeho můžeš péct. Ze všech vyjmenovaných druhů těsta uděláš jistě skvělé koláče, ale na rozdíl od piškotového a mnohdy i lineckého, z křehkého těsta můžeš připravit...
———
Okurkový quiche s kozím sýrem
17.11.2011 12:20
koláč připrav na křehkém těstě (podrobný popis výše)
Suroviny na těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla
1 lžička soli
4 lžíce vlažné vody
(1 žloutek)
Suroviny na náplň:
1 salátová okurka
100 g kozího sýru (s bílou plísní)
100 g strouhaného tvrdého sýru
6 větších...
———
Lotrinský koláč (Quiche Lorraine)
17.11.2011 12:19
koláč připrav na křehkém těstě (podrobný popis výše)
Suroviny na těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla
1 lžička soli
4 lžíce vlažné vody
(1 žloutek)
Suroviny na náplň:
200 g méně tučné anglické slaniny
220 ml smetany na šlehání, nebo zakysané smetany
3 vejce
100 g na...
———
Provensálský cibulový koláč (Quiche Pissaladiere)
05.10.2011 13:34
Koláč prezentovaný na oslavě 21. výročí založení DPS
koláč připrav na křehkém těstě (postup viz výše)
magické číslo 16 použité u množství černých oliv, kapar a ančoviček vyplynulo z potřeby porcování (šestnáctinkování) výsledného koláče
Suroviny:
těsto:
250 g hladké...