Archiv článků

Mexikánský guláš (Chilli Con Carne)

13.07.2008 16:33
Mexikánský guláš (Chilli Con Carne) podle mně, i když u Dutků ho dělají líp (vb)     Mexikánský guláš je oblíbené a tradiční vydatné jídlo pro chladné dny. Vynikající...

Guláš?

13.07.2008 16:23
Guláš? Ale jo, gulám, gulám. Gulám! A taky vám hned prozradím jak.     Guláš zvládne každý, ale taky co kuchař, to guláš. Někdo dává moc cibule a nahrubo, jiný málo...

Linguine (vb)

13.07.2008 16:18
Linguine, co to je?     Docela dlouho jsem význam slova Linguine hledal na webu, až jsem se dověděl, že to jsou úzké nudle, a že jsou nahraditelné špagetami. Abyste nemuseli ještě hledat...

Cuketa na kvadrát (vb)

13.07.2008 16:01
Cuketa na kvadrát - neboli Zapečená cuketa nadívaná cuketou (časopis Katka 17.8.2004 - Vláďa B.) Po návratu z Albeře jsem náhodně v časopise Katka objevil recept na "Tajemství pensionu U Dračice", Zapečenou cuketu nadívanou cuketou, tedy...

Drůbeží játra Monte Negro podle Petra L.

13.07.2008 15:58
Drůbeží játra Monte Negro podle Petra L. (není možný, aby to nebylo dobrý!) P.S.     velmi mě zaujal jeden recept, na který jsem narazil při pátrání po...

Buřty na černém pivu podle Vládi B.

13.07.2008 15:52
Buřty na černém pivu podle Vládi B. (jednoduché, chutné) 20.5.2003 jsem v Radyptakaloskutakovi našel kouzelný obrázkový recept na "Buřty Koňáky předáka Dadyho", je pěkné, jak tyhle dva recepty spolu hezky ladí ...

Houbový Kuba podle Evy B. (tradiční vánoční)

13.07.2008 15:51
Kubula a Kuba Kubikula,  tentokráte v houbově kulinářském provedení Suroviny:    2 - 3 polévkové lžíce sádla (já dávám vepřové)    2 čajové lžičky...

Utopenci podle Jardy Podlahy

13.07.2008 14:36
Nálev (na 1,5 kg uzenin):     3/4 l 8% octa      3/4 l vody     1 balíček DEKA     lák z feferonek (viz níže)     dle chuti hřebíček, nové koření, 8-10 bobkových listů, celý pepř, koriandr (jalovec je-li),...

Nalož si Ryzce podle Jardy Podlahy

13.07.2008 14:33
Nálev:     0,5 l 8% octa     1,25 litru vody   10 celých pepřů     5 kuliček nového koření   10 kuliček celého pepře     2 bobkové listy     1 lžičku soli     1 lžičku hořčičných...

"Kaviár chudých", pomazánka z lilků

13.07.2008 14:14
výtečná, afrodisiakum! Úvod:    Recept na pomazánku bez česneku (s cibulí) údajně pochází z ruské kuchyně. Česneková varianta je obvyklá na Balkáně i jinde pod názvy "Balkánský kaviár", "Kaviár chudých", "Kaviár hochů z Essexu", nebo jen "Kaviár z lilku". U Braunů se tomu...