Archiv článků

Marokánky podle Hanky D.

13.07.2008 19:35
Marokánky podle Hanky D. Suroviny: (píšu rovnou dvojnásobnou dávku, neb je to lepší kvůli množství šlehačky) 250 ml šlehačky 16 dkg cukru krupice 16 dkg...

Brabantské dortíčky podle Hanky D.

13.07.2008 19:32
Brabantské dortíčky podle Hanky D. Suroviny: 12 dkg hladké mouky 12 dkg másla 6 dkg moučkového cukru 6 dkg strouhaných lískových oříšků (lze i...

Novoroční banány s rumovou omáčkou

13.07.2008 19:28
Novoroční banány s rumovou omáčkou, podle mně.     Tohle je lehký dezert, stravitelný i pro oslavami oslabený žaludek. A hlavně, jinak to u mně ani nemůže být, je to úsporná mňamka z doma...

Lakomcův vánoční salát (vb)

13.07.2008 17:29
Lakomcův vánoční salát (vb - rychlý, jedlý, výtečný) Suroviny:    100 g matjesů (běžné jsou dost dobré, uzené jsou výtečné, slanečka nedoporučuji)    500 g...

Zelné saláty (vb)

13.07.2008 17:23
Zelné saláty (třeba zelný salát s mrkví, jarní cibulkou a křenem) (vb)        V některých restauracích ti jako oblohu nacpou spoustu zavadlé syrové zeleniny třeba i ke...

Kapitán Cook (vb)

13.07.2008 17:20
  Kapitán Cook - vařený salát z tuňáka (vb) (antipasta, neboli květák s mrkví) Suroviny:    olej    cibule    květák    mrkev    papriky    kyselé okurky    černé...

Kostky bůčku smažené v pivním těstíčku s olomouckými tvarůžky (vb)

13.07.2008 17:10
Kostky bůčku smažené v pivním těstíčku s olomouckými tvarůžky     Nenechte se zmást skutečností, že je pokrm zařazen do skupiny studených jídel, kostky se dají jíst i teplé, ale...

Mousaka (Musaka)

13.07.2008 17:05
Mousaka (Musaka) není myší žrádlo, ale nákyp z lilků zapečený se sýrovým bešamelem (vb)     Tento vynikající pokrm (Řecko, Středomoří) je jakýmsi nákypem z lilků,...

Cyklokari (vb)

13.07.2008 16:55
Cyklokari, jemné, Thaiské, kuřecí kari (vb) protože to nakonec zůstane v jednom hrnci může se tomu říkat také "Thaiský  EinTopf"       Karí, tak se v tamilském...

Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku

13.07.2008 16:53
Nadívaná kuřecí křidýlka po thajsku     Tento neobvyklý, chutný pokrm je trochu pracnější, ale jistě stojí za tu námahu. Vzniklá zajímavá symfonie chutí je příjemná. Podávejte jako...